ad3.co.il | עד3 מתכונים    
כניסה לעריכת מתכונים
 

   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   

מתכונים   >   מנה ראשונה   >   מרקים   >   מרק ירקות פשוט לחורף

מתכונים » מנה ראשונה » מרקים » מרק ירקות פשוט לחורף

מרק ירקות פשוט לחורף




רגע לפני שתכינו מרק, בדקו את המתכון שלי
מרק ירקות פשוט להכנה וטעים , עוד מתכונים למרקים - מתכון ירקות דיאטטי, מתכון שכיף לבשל אותו .... מלא ויטמינים, מינרלים וסיבים ומעט קלוריות
מתכון ש מפיק ריח נעים בבית
אידיאלי לארוחת ערב , ליום גשום וקר,לחודשי חורף, מה עושים כאשר מזג אויר סוער בחוץ
רצים למטבח ומכינים מרק, השאלה איזה מרק, מרק לא טעים מאיזה שקית עם חומרים מלאכותיים או מרק ירקות מושקע.
נחשתם נכון, עדיף מרק טוב
המצרכים: 2 קישואים, 2 גזרים ( הגזר עשיר בבטא-קרוטן) , 2 תפוחי אדמה , 2 בטטה גדולה , 2 בצלים , חתיכת דלעת , כף מרק עוף פרווה לא חובה , פטרוזיליה וכוזברה לפי הטעם, כפית שטוחה של תבלין כורכום , מלח , פלפל, כף שמן זית
חותכים את הירקות לקוביות קטנות , מוסיפים מים לסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.
מאד חשוב להקפיד על בישול איטי.
לקראת סוף הבישול ריח נפלא בכל הבית! לאכול מרק היא הדרך הקלה ביותר להינות ממגוון רחב של ירקות. במתכון הזה אתם יכולים להוסיף פסטה, זה יהפוך למרק משביע.
מנות:    עסקית
כשר:    פרווה
מרק ירקות
מרק ירקות קל להכנה, מתכון קלאסי לחורף , מזין ומחמם 
לפעמים לאותו מתכון בסיסי אני מוסיפה חופן גריסים ו-2 פולקה של עוף , המרק יותר עשיר ויותר סמיך, 
יש לציין , זמן בישול לא משתנה.

מרק בעונת החורף
מרק תמיד טוב בחורף הירקות מלאים ויטמינים , מינרלים , סיבים ,
הם מומלצים במיוחד בכל תפריט ובכל גיל , חשוב שהם יהיו במקום נכבד בתפריטינו. 
אולי אתם מעוניינים להרחיב את הידע שלכם בנושא המרק, מתי אנשים התחילו לאכול מרקים ,
איך בישלו אותו בעבר, אספנו חומר מעניין מהאנציקלופדיה החופשית, הנה חלק מהערך מרק מויקיפדיה.

מרק הוא תבשיל נוזלי המקבל את טעמו ממרכיבים שונים שהתבשלו בנוזל. 
המרק, בדרך כלל, נלגם חם, אך ישנם מרקים הנלגמים קרים, ביניהם גם מרקים מתוקים המוגשים לקינוח.
טעמו של המרק נוצר על ידי מיצוי טעמם של המרכיבים המתבשלים בו,תוך כדי הבישול, 
ובעזרת המרק ניתן למצות את טעמם של מאכלים שבצורה אחרת קשה לאכול אותם,
כגון חלקי בשר קשה, גרעינים, דגנים ושורשים. את המרקים מכינים ממגוון רחב מאוד של מרכיבים.
המרק נאכל כבר בימי קדם, עוד לפני שהומצא הסיר. אז בושל המרק בתוך בורות שלתוכם הוכנסו אבנים לוהטות או הוכן בתוך קיבותיהם של בעלי חיים. 
תקופות רבות נחשב המרק ל"אוכל של עניים", כיוון שאף אם המרק היה דל במרכיבים תזונתיים, 
הנוזלים שבו מילאו את הקיבה. כמו כן, המרק זול במיוחד מפני שרובו הוא מים וניתן להכין אותו משאריות של מאכלים אחרים.
כיום ניתן לפשט את הכנת המרק באמצעות אבקות המרק המאפשרות הכנה מהירה או תיבול מן המוכן.
ניתן להוסיף למרק תוספות שונות כדוגמת קרוטונים, אטריות (לוקשים), חלה, שקדי מרק, קרעפלך, קניידלאך ועוד.

 

מרק ירקות

יתרונות תזונתי של מרק 


לחמם את הגוף ואפילו לרפא שפעת. אבל צריך גם לדעת להיזהר, בעיקר מתוספות בדמות קרוטונים.

מרק עדשים כתומות


הטעם פשוט נפלא, מומלץ ותזכרו זה קל מאד להכין .


מתכון מרק דגים תאילנדי


כשקונים פילטים של דגים טריים, האדרות בדרך כלל נזרקות לפח. כדאי לזכור לבקש אותן.


מרק ירקות ללא אבקת מרק

מרק טבעי ועשיר הוא תרופת סבתא מופלאה לימי החורף.


מרק בצל ופטריות

 

מגישים את המרק עם קרוטונים ועלי שמיר קצוצים.

 

מרק סיני תירס

 

טוחנים בבלנדר את התירס.

המרק של חלי ממן

 

מרק נפלא יש בו הכל, כרוב, קישוא, סלרי, ברוקולי, תבלינים  וכו'...


 

 

מרקים בשרים

מרק הודו עם גריסים

 

מרק גרונות גריסים וירקות בטוב טעם.

 

מרק עם כדורי עוף

 

מרק ירקות עם כדורי חזה עוף.

 

מרק ירקות עם עוף

 

מרק טוב לכל המשפחה, מרק מרפא הצטננות ושפעת.

 

מתכון למרק תפוחי אדמה ובשר

 

מרק איכותי עם בשר משובח.

 

מרק עם כדורי בשר

 

לא צריך להוסיף ביצה לתערובת הבשר, אפשר ללוש ולחבר את המסה בעזרת חלבוני הבשר.

 

  

מרקים לתינוקות – גם לתינוק שלכם אפשרי ומומלץ להכין מרקים טעימים ומזינים

מרק ירקות הראשון לתינוק

 

המרק הראשון לתינוק

מרק ירקות לתינוקות

 

מרק ירקות לתינוק

 מרק בצל צרפתי

מרשם כשר חלבי

מחקרים מאשרים את מה שסבתא שלכם אומרת לכם כבר שנים: מרק עוף הוא התרופה האולטימטיבית לכל מחלות החורף.

הוא מחזק בעת מחלה ומרומם את הגוף והנפש בצהרי חורף קרירים. יפה עירון-קוץ עושה כבוד למרק השום הפריזאי

עוף שלם עם מלא ירקות ועלי דפנה 

עדשים כתומות הן כמו קסם של הטבע

הכנה מהירה טעם נפלא של שילוב של שמנת עם שום
המון קלוריות

מרק צמחוני טעים

דוגמה למרק עם מינימום מרכיבים אבל מקסימום טעם.

מרק אספרגוס קטיפתי עם מרווה, תימין גבינת ריקוטה ועירית קצוצה

מתכון אמיתי בטעם של פעם

מרק פטריות סמיך עם תוספות מפנקות. פרוסה של לחם טוב ליד - ויש לכם ארוחת ערב מושלמת ליום גשום

מרק הוא מאכל חורפי קלאסי, שאינו משמין ומחמם את הגוף. אז למה שלא יהיה גם בריא? זרעי צ'יה ומזונות על יכולים לספק טוויסט לארוחה

אתר מועצת הצמחים
1. בסיר רחב מחממים בחום בינוני את השמן ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שייעשה שקוף, אך לא זהוב (כ- 7 דקות).
2. מוסיפים את הפלפל החריף, השום ופרוסות הגזר וממשיכים לבשל ולערבב כ-5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הבטטה, הדלעת, העדשים, הנוזלים וקליפת הלימון ומתבלים בעדינות. מבשלים כשהסיר מכוסה במשך כ – 30 דקות עד שהירקות מתרככים. במהלך הבישול מנקים את הקצף מידי פעם.
4. מתקנים את התיבול, מוציאים את קליפת הלימון ומגישים עם הכוסברה או הפטרוזיליה


החורף מתקרב ואיתו זמנם הבלתי מעורער של המרקים. עז תלם עם 10 טיפים בדרך למרק מושלם: באילו ירקות להשתמש, מתי להוסיף מלח, איזה מרכיב כל מרק עדשים צריך ומה המרק המהיר שכולם חייבים להכיר

מאמר זה משתמש בחומר מהמאמר מרק מויקיפדיה, ששוחרר לשימוש תחת הרישיון Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

   מרקים    בישול בריא    תפריט בריא    תפריט חורפי    תזונה בריאה     


   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   
 הוסף    למתכונים. בעל עסק: פתח כרטיס לניהול    במתכונים,
כניסה לעריכת מתכונים
 
 דף הבית  לוח רכב  לוח דרושים  לוח דירות למכירה   לוח דירות להשכרה   לוח יד-שניה  מכירות  בתי עסק  תוכנות להורדה  משחקים מגניבים  גלויות 
תנאי שימוש באתר | צור קשר/משוב | |