ad3.co.il | עד3 מתכונים    
כניסה לעריכת מתכונים
 

   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   

מתכונים   >   מנה עיקרית   >   בשר   >   מפרום מרוקאי

מתכונים » מנה עיקרית » בשר » מפרום מרוקאי

מפרום מרוקאי

דירוג: 5 לפי ad3.co.il מפרום מרוקאי
 


הכנת מפרום, דורש קצת השקעה אבל שווה,
רק להריח את התבשיל של הממולאים ומבינים ישר מה אמא מבשלת במטבח , מפרום ,הקציצות האלה עשויות מתפוחי אדמה. אוכל מיוחד לימי חג ולימים גשומים
מתכון לאוהבי בשר בשילוב תפוחי אדמה
במרשם כתוב המצרכים כבש שומן, לדעתי זה מיותר
המתכון לא קל, דורש זמן והשקעה אבל מדובר בחגיגה קולינארית של ממש!
מנות:    עסקית
כשר:    בשרי
מפרום הוא דוגמה נהדרת למאכל שנוצר בתקופות בהן היה צריך להאכיל הרבה פיות במעט כסף. תפוח האדמה הנחשב לחומר גלם זול יחסית ומשביע שימש כדי לעטוף את קציצת הבשר.


הוא מאכל טריפוליטאי מסורתי העשוי מבשר בקר וירקות, המתובל בתבלינים שונים.

שיטת ההכנה של המפרום אינה אחידה אך היא כוללת ערבוב בשר בקר טחון בתוספת תבלינים (מלח, פלפל שחור, בצל, פטרוזיליה, ביצים, תבלין לקציצות טריפולטאי הנקרא "חראראת" ופירורי לחם) לכדי עיסה אחת. לאחר לישת העיסה יוצרים קציצות בינוניות ומטגנים אותן. לאחר הטיגון מכניסים לסיר את הקציצות המטוגנות לאחר שבתחתית הסיר הונחו תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים כדי להגן על המפרום לבל יישרף (בערבית נקראת התחתית 'כער'). נהוג להוסיף מעט פפריקה וירקות נוספים לסיר כדי להעניק טעם עשיר יותר למפרום.

גרסה נפוצה של המפרום היא יצירת חתכים בפרוסות תפוחי-האדמה (כמעט עד לניתוק לשתי פרוסות) כשברווח שנוצר מוסיפים בשר, טובלים את החתיכה הממולאת בבלילה, מטגנים, ובסוף מבשלים הכל ברוטב, רצוי בישול ממושך. כדי לגוון אפשר להחליף את תפוחי האדמה בפרוסות חציל, גזר או כרובית.

מאמר זה משתמש בחומר מהמאמר noTitle מויקיפדיה, ששוחרר לשימוש תחת הרישיון Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

http://www.matkonim.net/veg/mafrum.html...
   מפרום ללא גלוטן    מפרום מרוקאי     


   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   
 הוסף    למתכונים. בעל עסק: פתח כרטיס לניהול    במתכונים,
כניסה לעריכת מתכונים
 
 דף הבית  לוח רכב  לוח דרושים  לוח דירות למכירה   לוח דירות להשכרה   לוח יד-שניה  מכירות  בתי עסק  תוכנות להורדה  משחקים מגניבים  גלויות 
תנאי שימוש באתר | צור קשר/משוב | |