ad3.co.il | עד3 מתכונים    
כניסה לעריכת מתכונים
 

   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   

מתכונים   >   מנה עיקרית   >   בשר   >   חמין אהרוני

מתכונים » מנה עיקרית » בשר » חמין אהרוני

חמין אהרוני

דירוג: 5 לפי ad3.co.il חמין אהרוני
 


אהרוני לשבת
המאפיין של המתכון הזה הוא מלא תבלינים ומלא הפתעות, תבשיל עשיר לא משעמם ! בישולים אהרוני הפכו לקלאסיקה קולינארית של המטבח הישראלי, מחפשים מתכון מעולה, מוצאים אצל אהרוני
במתכון ממליצים על חצי כוס שומן אווז, אני אישית מוותרת על השומן מטעמי בריאות במקום כף שמן קנולה
ארוחת שבת ל 6 סועדים
מנות:    עיקרית
כשר:    בשרי
אולי אתם מעוניינים להרחיב את הידע שלכם בנושא הבשיל המיוחד הזה , מה מקורו, אספנו חומר מהאנציקלופדיה החופשית, הנה חלק מהערך חמין מויקיפדיה

המושג חמין (ריבוי של "חם" בלשון חז"ל; ביידיש: טשאָלנט (נכתב לעתים צ'ולנט) או בערבית: סחנה או טבית) מתאר מגוון מאכלים מהמטבח היהודי שיחודם הוא בכך שבישולם אורך זמן רב ומתבצע על מקור חום נמוך יחסית לקראת שבת. רכיביו של החמין משתנים לפי מנהגי העדות השונות, ובדרך כלל החמין מכיל תפוחי אדמה, בשר, שעועית, גריסים, פולים, חיטה, חומוס, ביצים ופשטידה של עיסה מתובלת. בעדות אשכנז מקובל להוסיף קישקע - מעי ממולא. לאחר שעות רבות של בישול והנחה על האש הופך צבעו לחום כהה, ורכיביו מקבלים גוון אחיד.

תבשיל זה נוצר מאחר שלפי ההלכה היהודית יש איסור לבשל ביום שבת, וכן יש איסור על הבערת אש ביום זה. עם זאת, על פי ההלכה מותר להתחיל במלאכה לפני כניסת השבת, כאשר ידוע שהמלאכה תמשיך להתבצע בשבת מעצמה (שביתת כלים), ועל כן מותר להתחיל לפני כניסת שבת בבישול מאכל שבישולו יושלם מעצמו במהלך השבת. עם זאת ישנם הגבלות שונות על בישול באופן זה, ראו בערך השהיה (שבת). כדי שניתן יהיה לאכול מאכל חם ביום השבת היה צורך לבחור במאכל שבישולו יתחיל לפני כניסת שבת ושיארך זמן רב, מה שימנע ממנו להישרף עד לאכילתו, ולכן נוצר מאכל זה. ישנם מאכלים נוספים שנתייחדו לשבת מסיבה זו כגון הג'חנון התימני.

תבשיל זה נקרא אצל עדות אשכנז ביידיש טשולנט (מהמילה הלטינית - calentem - להיות חם)‏[2][3] צ'וּנט - במבטא פולני- חסידי או צ'וֹלנט במבטא ליטאי-רוסי (טשאָלנט בכתיב יידיש תקני). בחלק מעדות צפון אפריקה, בפרט יוצאי מרוקו, קוראים למאכל דומה בשם סכינה או דפינה. אילו בני העדה הבוכרית קוראים לחמין אושיסבו ויוצאי עיראק קוראים לחמין עוף טבית או תביט.


מאמר זה משתמש בחומר מהמאמר חמין מויקיפדיה, ששוחרר לשימוש תחת הרישיון Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-meat/Recip...
   אוכל לשבת    מאכלים לשבת    מתכון חמין מנצח    צ ולנט    חמין עם חיטה    הכנת צ ולנט לשבת אהרוני    מזון משביע     


   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   
 הוסף    למתכונים. בעל עסק: פתח כרטיס לניהול    במתכונים,
כניסה לעריכת מתכונים
 
 דף הבית  לוח רכב  לוח דרושים  לוח דירות למכירה   לוח דירות להשכרה   לוח יד-שניה  מכירות  בתי עסק  תוכנות להורדה  משחקים מגניבים  גלויות 
תנאי שימוש באתר | צור קשר/משוב | |