ad3.co.il | עד3 מתכונים    
כניסה לעריכת מתכונים
 

   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   

מתכונים   >   עוגות   >   אחר   >   עוגת שוקולד פשוטה

מתכונים » עוגות » אחר » עוגת שוקולד פשוטה

עוגת שוקולד פשוטה

דירוג: 5 לפי ad3.co.il עוגת שוקולד פשוטה
 


עוגת שוקלד טעימה וקלה להכנה בסגנון ספוג.
המצרכים פשוטים ונמצאים בכול בית.
לפניכם המתכון ,של עוגת שוקולד טעימה ומהירה
מנות:    עסקית
כשר:    פרווה

המצרכים הדרושים:
3 כוסות קמח
5 ביצים
2 כוסות סוכר
2 אבקת אפיה
כוס שמן קנולה
כוס מים 
   4 כפות קקאו
:אופן ההכנה
ערבבו את כל המצרכים ביחד פרט לחלבונים , חשוב להקציף את החלבונים היטב !
יש להוסיף את החלבונים המוקצפים לתוך הבלילה בתנועות מתונות ועדינות.
הכניסו את כל התערובת לתבנית חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות .
לאפות במשך 45 דקות.
עוגה נהדרת ומומלצת במיוחד לשבת , העוגה היא פרווה אפשר לאכול אותה אחרי כל ארוחה
בתאבון


אולי אתם מעוניינים להרחיב את הידע שלכם בנושא השוקולד , אספנו חומר מהאנציקלופדיה החופשית, הנה חלק מהערך שוקולד מויקיפדיה

שוקולד הוא ממתק העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי (Theobroma cacao; "תאוברומה" ביוונית 'מזון האלים'). השוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו וסוכר בשילוב מרכיבים נוספים - לציטין, שתפקידו לסייע ביצירת אמולסיה בין המרכיבים, ולעתים ונילין כרכיב טעם. השוקולד גורם לשיחרור אנדורפינים במוח, ועל ידי כך משרה תחושה טובה, ויש אף האומרים, ממכר.

ישנם שלושה סוגים עיקריים של שוקולד, המסווגים לפי מרכיביהם העיקריים: "עיסת קקאו", "חמאת קקאו", רכיבי חלב (בדרך כלל אבקת חלב) וסוכר:

שוקולד מריר: אינו מכיל רכיבי חלב. שוקולד מריר מכיל מוצקי קקאו, סוכר, לציטין ולעתים ונילין, כאשר אחוז מוצקי הקקאו יהיה גבוה מ-35%. ככל שאחוז מוצקי הקקאו עולה, כך יחשב השוקולד לאיכותי יותר. שוקולד מריר נמס בטמפרטורת הגוף, כלומר - בסביבות 37° צלזיוס.

שוקולד חלב: מכיל מוצקי קקאו, סוכר, רכיבי חלב, לציטין ולעתים ונילין. נחשב איכותי פחות משוקולד מריר. טעמו מתוק יותר והוא מתמוסס על הלשון ביתר קלות משום שטמפרטורת ההמסה שלו היא בסביבות 34° צלזיוס.

שוקולד כהה: שוקולד כהה הוא שוקולד מריר עם תוספת קטנה של אבקת חלב. למעשה, הוא אינו סוג נפרד אלא ראוי יותר להכלל בקטגורית שוקולד חלב. הוא מכיל אחוז גבוה יותר של מוצקי קקאו ביחס לשוקולד חלב ממוצע. בארץ הוא נמכר לעתים תחת ההגדרה "מריר חלבי".

שוקולד לבן: מכיל חמאת קקאו, סוכר, לציטין ולעתים ונילין. אחוז חמאת הקקאו בו נמוך (לרובפחותמ-30%).בשל העדר עיסת קקאו (ועל כן העדר צבע חום) יש הגורסים כי שוקולד לבן אינו שוקולד 

chocolate cake in mug

homemade carrot cake



מאמר זה משתמש בחומר מהמאמר שוקולד מויקיפדיה, ששוחרר לשימוש תחת הרישיון Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

   עוגת שוקולד לילדים     


   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   
 
תנאי שימוש באתר | צור קשר/משוב