ad3.co.il | עד3 מתכונים    
כניסה לעריכת מתכונים
 

   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   

מתכונים   >   תוספות   >   אחר   >   מתכון להכנת קוסקוס מהיר במיקרוגל

מתכונים » תוספות » אחר » מתכון להכנת קוסקוס מהיר במיקרוגל

מתכון להכנת קוסקוס מהיר במיקרוגל

דירוג: 5 לפי ad3.co.il מתכון להכנת קוסקוס מהיר במיקרוגל
 


איך מכינים קוסקוס טעים במיקרו
זה עיניין של כמה דקות, הכנה פשוטה ומהירה, מתאים לנשים עובדות
לאחר שהכנתם את המרק קוסקוס, נשאר להכין את הסולת
בתוך קערה שופכים את השקית, ברשתות מוכרים שקיות קוסקוס של 350 גרם, יש כל מיני סוגים: דק, בינוני, עבה, לפי הטעם האישי
יש גם קוסקוס מלא , הוא יותר בריא וגם מאד טעים, מומלץ ביותר
בקערה עם הסולת שופכים 2 כוסות וחצי מים רותחים, מוסיפים את כל התבלינים: מלח, פלפל, כפית מרק עוף, רבע כפית כורכום ושתי כפות שמן
מכניסים למיקרוגל, ומפעילים 3 דקות, אני לאאוהבת הפעלה רצופה אני באמצע עושה אפסקה של כמה שניות, המיקרוגל שלי רגיש וזקן הוא זקוק למנוחה
מנות:    עסקית
כשר:    בשרי
מתכון להכנת קוסקוס מהיר במיקרוגל

אולי אתם מעוניינים להרחיב את הידע שלכם בנושא של הקוסקוס, מה מיוחד בו, אספנו חומר מעניין מהאנציקלופדיה החופשית, הנה חלק מהערך קוסקוס מויקיפדיה
הוא מאכל צפון אפריקאי וסיציליאני מסורתי, העשוי גרגרי סולת העוברים התפחה על ידי מים בתהליך של אידוי. קוסקוס מוגש לרוב בלוויית תוספות שונות, דוגמת מרקי בשר למיניו, או דגים, וירקות.
סוגי קוסקוס שונים נבדלים בגודל גרגרי הסולת (דק, בינוני ועבה) אותו קובעים בעזרת מסננות מתאימות ובסוג התבלון של גרגרי הסולת בתהליך האידוי עצמו, או בסופו. שיטת ההכנה המסורתית מבוססת על שימוש בסיר אידוי המכונה "קוסקוסייר". זהו סיר קומתיים שבתחתיתו מתבשל מרק, לרוב מרק ירקות בתוספת חומוס ולעתים בתוספת בשר עוף או בשר בקר, ובחלקו העליון גרגירי הסולת, מונחים מעל תחתית מחוררת. גרגרי הסולת סופחים את אדי המים שבמרק, ותופחים. נהוג להגיש את הקוסקוס בתוספת מרק בשר וירקות, יחד, באותה צלחת, או בנפרד. בגרסתו הצמחונית ניתן למצוא אותו עם תוספות של סלט טרי חריף (טבולה) או תוספות כמו צימוקים, סוכר, שקדים וכדומה (שלחלקם תפקיד בספיחת נוזלים מיותרים בקוסקוס), ובגרסתו החלבית, המקובלת בעיקר, במרוקו, בתוספת חמאה ושמנת.
בלוב ובדרום-תוניסיה מגישים את הקוסקוס לעתים עם תבשיל הנקרא "טביחה" או דְבִּ‏יך, המבושל בנפרד, ולו גרסאות שונות. בצלחת אישית עורמים בצורת "גבעה" קטנה ומעליה שמים את כל מרכיבי ה"טביחה"; בצדי הצלחת ישנן שתי תוספות קבועות של "צ'ירשי" - סלט תפו"א ודלעת פיקנטי, ו"מסייר" - מגוון ירקות שורש מוחמצים ביתיים.
מקורו של הקוסקוס הוא במחסני התבואה של קרתגו העתיקה (מערבית לתוניס של היום), שם נהגו הרומאים לאחסן את גרגרי החיטה במתבנים ענקיים ואת השאריות נהגו המקומיים והחיילים הרומאים לעבד בדרך שבה מעובד הקוסקוס הביתי המוכר[

מוכנים לעלות שלב במטבח ולהכין בעצמכם קוסקוס? יש לנו בשבילכם מדריך מצוין עם 2 שיטות הכנה ביתיות - מסורתית עם כל השלבים הנדרשים ומקוצרת שנותנת תוצאה טובה לא פחות. יאללה, תפשילו שרוולים



קוסקוס מלא מהיר הכנה ועתיר סיבים תזונתיים, מתאים לכל השימושים ובמיוחד לסלטי בריאות מזינים.


קוסקוס מהיר הכנה בעל גרגירים גדולים ותפוחים, להכנה של מרקים, תבשילי בשר וממולאים

קוסקוס מהיר הכנה בעל גרגירים בינוניים בגודלם, מתאים במיוחד להכנה עם מרק הירקות המסורתי.

בלי סיר מיוחד ובלי נפה: כך תכינו קוסקוס אוורירי ונימוח - ממש כאילו סיננתם אותו שלוש פעמים - בעזרת סיר ומעבד מזון בלבד



אחרי שכבש בגדול את כל מטבחי צפון אפריקה, הקוסקוס המסורתי מקבל גם גירסה ישראלית: הגרגרים קצת יותר גדולים, הטעם מעט יותר מודגש, אבל האופי עדיין חם ומנחם. היכרות ראשונה בארבעה מתכונים

יתרונות בריאותיים:
קוסקוס העשוי מחיטה מלאה עשיר בסיבים תזונתיים ובויטמיני B. ויטמינים אלו מסייעים לאיזון מערכת העצבים ובכך טובים להרגעה, הפחתת לחץ ומתח, הפחתת חרדות, הגברת אנרגיה ושיפור מצב רוח.




מאמר זה משתמש בחומר מהמאמר קוסקוס מויקיפדיה, ששוחרר לשימוש תחת הרישיון Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

   איך מכינים קוסקוס מסורתי    איך לבשל קוסקוס    מרק ירקות לקוסקוס מתכון     


   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   
 הוסף    למתכונים. בעל עסק: פתח כרטיס לניהול    במתכונים,
כניסה לעריכת מתכונים
 
 דף הבית  לוח רכב  לוח דרושים  לוח דירות למכירה   לוח דירות להשכרה   לוח יד-שניה  מכירות  בתי עסק  תוכנות להורדה  משחקים מגניבים  גלויות 
תנאי שימוש באתר | צור קשר/משוב | |