ad3.co.il | עד3 מתכונים    
כניסה לעריכת מתכונים
 

   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   

מתכונים   >   מנה עיקרית   >   אחר   >   פיתות מחיטה מלאה

פיתות מחיטה מלאה




מתכון זה שייך לשימרית, מי שלא חכול בלי לחם, שאנסה את המתכון הזה, קל להכנה, אפשר להקפיא את הפיתות, להוציא כל פעם קצת, ממש טעים והנחמה שזה עשוי קמח מלא, פחות מזיק לבריאות.
חומרים ל-20 פיתות
חומרים לבצק:
• 1 קמח שמרים 100% חיטה מלאה שמרית (1 ק"ג) • 1 כף מלח (20 גרם) • ¼ כוס שמן זית (60 מ"ל) • 2 כפות סילאן או דבש (40 גרם) • 3 כוסות+ 2 כפות מים פושרים (750 מ"ל)
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, המלח, השמן והדבש. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך. 2. משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כ- שעה. 3. מחלקים את הבצק ל 20 כדורים שווים בגודלם, כ 80 גרם כל כדור. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 12 ס"מ. מכסים באופן רופף בניילון או מגבת ומתפיחים כ- 30 דקות. 4. מחממים תנור לחום מקסימאלי ומניחים במרכז אבן אפייה או תבנית אפייה הפוכה עד לחימום של התבנית. 5. מקמחים בנדיבות כל כדור בצק ומניחים בעדינות על התבנית הלוהטת שהצד המקומח כלפי מטה. 6. אופים כ-4 פיתות בכל פעם כ 5-7- דקות עד שהפיתות תפוחות מאוד והבצק יציב. לאחר האפייה מכסים במגבת, מצננים ומגישים.
מנות:    עסקית
כשר:    פרווה
       


   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   
 הוסף    למתכונים. בעל עסק: פתח כרטיס לניהול    במתכונים,
כניסה לעריכת מתכונים
 
 דף הבית  לוח רכב  לוח דרושים  לוח דירות למכירה   לוח דירות להשכרה   לוח יד-שניה  מכירות  בתי עסק  תוכנות להורדה  משחקים מגניבים  גלויות 
תנאי שימוש באתר | צור קשר/משוב | |