ad3.co.il | עד3 מתכונים    
כניסה לעריכת מתכונים
 

   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   

מתכונים   >   מנה עיקרית   >   דגים   >   מתכון דג בקלה אפוי

מתכונים » מנה עיקרית » דגים » מתכון דג בקלה אפוי

מתכון דג בקלה אפוי

דירוג: 5 לפי ad3.co.il מתכון דג בקלה אפוי
 


היום אוכלים דג
דג בקלה מאד טעים מטוגן, אבל זה לא בריא
יש מתכון 10 אפוי עם מרינדה פשוטה ומדהימה
הכנה מהירה כמה דקות ספורות
זמן בישול בתנור: סך הכל 20 דקות, 10 דקות כל צד
תזכרו חשוב לאכול דגים הם מכילים אומגה 3
מנות:    עסקית
כשר:    בשרי
אולי אתם מעוניינים להרחיב את הידע שלכם בנושא באופן כללי, אספנו חומר מהאנציקלופדיה החופשית, הנה חלק מהערך דג בקלה מויקיפדיה

הבקלה (סוג Gadus משפחה Gadidae) הוא סוג של דג טורף החי באזורי המים הקרים באוקיינוס האטלנטי והשקט. השמות קוד ובקלה, הם שמות עממיים ומשמשים לעתים גם לסוגי דג אחרים, דומים.
בנוסף לשימושו כדג מאכל, מפיקים מן הכבד שלו שמן דגים - המשמש מקור חשוב בתעשיית המזון לויטמינים D, A ו-E ולשומן אומגה 3.
לדג הקוד האטלנטי - החי באוקיינוס האטלנטי שני מופעי צבע: ירקרק, וחום-אדמדם, משקלו הבוגר בממוצע 7-15 ק"ג, אך נדוגו גם דגים במשקל 100 ק"ג ויותר. דג זה טורף סרטנים, דיונונים, כוכבי ים ודגים קטנים ממנו. חלקם נודדים לאזורים חמים לצורך הזרעה והטלה. מקומות ההזרעה קבועים בנמלים שונים באירלנד ולחוף האוקיינוס באירופה. הזכר משמיע גיהוקים ומציג ריקוד הכולל ניפוח והרקדת הסנפירים. במהלך ההזרעה הזוג שוחה במעגלים, כאשר הזכר הופך את עצמו ושוחה מתחת לנקבה. נקבת הקוד האטלנטי מטילה עד 5 מליון ביצים, ורק מעטים מהם שורדים. הביצים בוקעות 8-23 יום לאחר ההטלה. הדגיגים הזעירים (4 מ"מ) הבוקעים מהם נזונים מן הפלנקטון. תוך עשרה שבועות הם מגיעים לגודל 2 ס"מ, ועוברים לאזור גדילה מוגדר, שם הם אוכלים סרטנים קטנים.
בתום השנה הראשונה הם בגודל 14-18 ס"מ, והם מגיעים לגודל של 25-35 ס"מ בתום השנה השנייה.

בישראל, הבקלה הינה אחד הדגים הנמכרים ביותר עקב מחירם הנמוך יחסית, גבוה אך במעט מנסיכת הנילוס. באנגליה דג זה הוא הנפוץ ביותר במאכל העממי המקומי "פיש אנד צ'יפס" - 'דגים וטוגנים'.


עוד מתכוני דג


דג עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3

מתכון דיאטטי

מתכון שאפשר להגיש חם או קר

פילה דג מרלוזה אפוי בתנור עם כוסברה ופרוסות עגבניות

משך ההכנה כמה דקות של עבודה, ועוד 45 דקות אפייה כשרות פרווה כמות תלוי כמה דגים שמים.

מנה צרפתית חריפה מהירת הכנה ל-4 סועדים

ערכים תזונתיים ל 100 גרם

נכתב על ידי niki 
אופן ההכנה:
1. להשרות את הדג במיץ לימון כחצי שעה.
2. לטגן את הבצל עד הזהבה, לפרוס את השום לפרוסות ולטגן יחד עם הבצל, להוסיף תבלינים, כף מיץ לימון, כוסברה ומים להרתיח להוסיף את הפילה להנמיך את האש ולבשל כ 15 דקות.

לא תמיד פשוט להשיג את דג הבקלה כשהוא טרי, אבל אם התמזל מזלכם, למה שלא תכינו ממנו את הגרסה הסינית, עם רוטב חמוץ-מתוק ביתי אמיתי, ורק 175 קלוריות למנה?

כל דג טרי יכול להתאים לצלייה על האש.


קציצות דג מרלוזה מטוגנות עם תבלינים לארוחת הצהריים בקלי קלות שילדים אוהבים במיוחד

מאמר זה משתמש בחומר מהמאמר דג בקלה מויקיפדיה, ששוחרר לשימוש תחת הרישיון Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

http://www.chef-lavan.co.il/tabid/53/RecipeID/894/Default.as...
       


   שלח לחבר      דווח על לינק שבור  
   
 הוסף    למתכונים. בעל עסק: פתח כרטיס לניהול    במתכונים,
כניסה לעריכת מתכונים
 
 דף הבית  לוח רכב  לוח דרושים  לוח דירות למכירה   לוח דירות להשכרה   לוח יד-שניה  מכירות  בתי עסק  תוכנות להורדה  משחקים מגניבים  גלויות 
תנאי שימוש באתר | צור קשר/משוב | |