logo

איפה הפנדה גרה



הפנדה הענקית היא מין של יונק טורף ממשפחת הדוביים.
סביבת החיים של הפנדה ביערות באזורים הרריים.
הפנדה חיה בסין סצ'ואן וטיבט.
בעלי גוף מכוסה פרווה שחורה לבנה, זנב קצר, ראש גדול ובהיר, אוזניים שחורות, העיניים מוקפות בכתמי פרווה שחורה.
לפנדה הענקית כף רגל עם בוהן וחמש אצבעות.
תוחלת החיים בטבע כ-15 שנים.
גודל: מטר וחצי. משקל: 75-160 ק"ג.
דובים הם אוכלי כל.
פנדה ניזונה בעיקר מבמבוק.
הפנדה היא אחת מהחיות הלאומיות של סין.
משמעות השם פנדה בסינית היא "דוב-חתול".
תיעוד של הפנדה הופיעה כבר בכתבים סינים עתיקים, במערב היא התגלתה בשנת 1869 מדיווח שהביא המיסיונר הצרפתי ארמן דוד עבור המוזיאון לתולדות הטבע בפריז.
השם פנדה ניתן לה כשנתגלה הקשר עם הפנדה האדומה עקב סוג התזונה המשותף לשניהם - במבוק. לשניהם מאפיינים של דובים ושל ראקוניים.
גורי הפנדה נולדים קטנים ועיוורים עם פרווה לבנה, הכתמים השחורים מפתחים בהמשך בהדרגה.
במשך השנים הפנדה הוכרזה בסכנת הכחדה וישנם מרכזים לשימור הפנדה.

תת מין של הפנדה הענקית היא פנדה צ'ינלינג החיה ברכס הרי צ'ינלינג.
הגוף והגולגולת קטנים יותר.
צבע הפרווה חום בהיר-כהה.